Inbreker na strooptocht op heterdaad aangehouden in Ambt Delden


13:52 uur – Bij de politie kwamen op zaterdag 24 december meerdere meldingen binnen van burgers die een inbreker hadden overlopen. De eerste melding was omstreeks 11.30 uur van een man die in de tuin stond van een woning aan de Lansinkweg in Hengelo. Nadat de verdachte man was aangesproken was hij te voet vertrokken in de richting van de Oelerweg. Aan de Oelerweg wordt even later een man overlopen op de eerste verdieping van een woning. De insluiper was via een openstaande deur de woning binnengekomen en ging er, toen hij werd gesnapt door de bewoner, vandoor in de richting van het Weustinkplantsoen.
Kort daarop kwam er een melding van een diefstal van een fiets, die niet afgesloten stond voor een woning, aan het Weustinkplantsoen. De dief zou zijn weggereden in de richting van de Geerdinksweg. De eigenaresse van de fiets deed melding bij de politie en gaf door, toen zij aan het tanken was, dat ze een man op haar fiets in de omgeving van Mc Donalds en het Texaco-tankstation zag fietsen. Alerte medewerkers van Mc-Donalds konden de gealarmeerde politiemedewerkers vertellen dat ze de betreffende man op de fiets richting Oele hadden zien rijden.
Een buurtbewoner van de Oude Meuleweg in Oele zag opeens een onbekende man uit de schuur van zijn buurman komen met een schuurmachine en een flesje bier. De inbreker ging er op de fiets vandoor in de richting van Delden. Omstreeks 13.17 uur zou er de onbekende man zijn gezien, nadat er was ingebroken, bij de Lage Eschweg in Ambt-Delden. De melder, die de politieagenten stond op te wachten op het viaduct over de Twickelervaart, vertelde dat hij de ‘inbreker’ zojuist nog had gezien. De agenten hebben gezocht in de omgeving en troffen onder het viaduct een man aan die voldeed aan het , meerdere malen, opgegeven signalement.
De man werd aangehouden op verdenking van inbraak, diefstal fiets en poging inbraak. Hij had de Slowaakse nationaliteit en was 24 jaar. De gestolen fiets werd aangetroffen bij de woning aan de Lage Eschweg. De man is opgesloten voor nader onderzoek.


Bron: Politie

{CAPTION}

Bericht delen:
error: Niet toegestaan!