Sigaretten gestolen bij snelkraak in Enter, politie achtervolgt daders


Afgelopen nacht werd er in Enter bij de Albert Heijn aan de Pastoor Heimerikxstraat een snelkraak gepleegd. De politie kreeg de melding om ongeveer 03.10 uur en twee voertuigen waren op dat moment in de buurt. Aanrijdend naar de melding kwamen ze op de Dorpsstraat een donkere personenauto tegemoet. Het betrof een zwarte Volkswagen Golf met opvallende sportvelgen. De achtervolging werd ingezet en leidde over de Rijssensestraat, via de N347 richting de snelweg A1. Daar reden de daders met hoge snelheid in de richting van Deventer. Helaas was de topsnelheid van de politievoertuigen niet voldoende om de vluchtende VW Golf bij te houden en moest de politie tot hun grote teleurstelling accepteren, dat zij het voertuig kwijt waren. De politie heeft een kentekenplaat aantroffen, die van het voertuig af was gevallen. Dit kenteken bleek echter (hoe verrassend) niet bij het voertuig te horen en vooralsnog leidt dit dus nog tot niets.


Een andere eenheid van politie is ondertussen naar de Albert Heijn gereden, om daar de situatie op te nemen. Daar bleek dat twee daders de nooddeur open hadden gebroken en rechtstreeks naar de sigarettenafdeling van de winkel zijn gerend. Op de camerabeelden is te zien dat twee donker geklede mannen het rolluik van de sigarettenstelling met een bijl vernielen. De daders gebruikten dekbedovertrekken om de vele pakjes sigaretten en rookwaar te vervoeren. Dit ging allemaal in een snel tempo waarna het stel met de buit binnen een paar minuten de winkel weer uitrenden. Ze hadden zoveel sigaretten meegenomen dat op de bewakingsbeelden was te zien dat ze de kofferklep zowat niet dicht kregen.

Misschien heb je vannacht iets gehoord of gezien wat met deze snelkraak te maken kan hebben. Of mogelijk is je in de afgelopen weken iets bijzonders opgevallen in Enter of de omgeving van de Albert Heijn. De daders wisten immers blindelings de sigaretten te vinden in de winkel; het is niet ondenkbaar, dat zij in de afgelopen weken al eerder rond of in de winkel zijn geweest om de boel voor te verkennen.

Heb je informatie die mogelijk voor onderzoek van belang kan zijn, neemt dan contact met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie Wierden

Bericht delen:
error: Niet toegestaan!