Werkzaamheden verbreding A1 tussen Markelo en Rijssen verplaatsen zich


Vanaf zaterdag 31 augustus worden er werkzaamheden verplaatst op het traject Markelo-Rijssen op de snelweg A1. Dit betekent dat het verkeer zich weer moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Tussen Markelo en Rijssen wordt het verkeer dan in beide richtingen over 4 versmalde rijstroken op 1 zijde van de weg geleid. Daar geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. Medio oktober 2019 wordt het verkeer via de andere helft van de weg over versmalde rijstroken geleid. De vertraging kan gedurende de werkzaamheden oplopen tot 30 minuten. Bericht gaat verder onder afbeelding.


Tijdens de werkzaamheden aan de snelweg A1 tussen Markelo en Rijssen zijn de volgende locaties kort afgesloten: toerit Bathmen richting Almelo/Hengelo (25) van vrijdagavond 23 augustus van 22.00 uur tot zaterdagmorgen 24 augustus 08.00 uur, toerit Rijssen richting Almelo/Hengelo (28) van vrijdagavond 30 augustus 21.30 uur tot zaterdagmorgen 31 augustus 08.00 uur en afrit Rijssen vanuit Almelo/Hengelo (28) op zaterdagmorgen 31 augustus van 02.00 uur tot 08.00 uur.

Naast de verbreding van de A1 wordt de fietsbrug naast het ecoduct De Borkeld bij Rijssen geheel vernieuwd. De pijlers van de huidige fietsbrug verhinderen dat de A1 kan worden uitgebreid. Daarom wordt de fietsbrug in zijn geheel gesloopt en nieuw gebouwd. Vanaf 26 augustus 2019 is de fietsoversteek hiervoor afgesloten tot eind februari 2020. Fietsers worden omgeleid via de Markeloseweg/Rijssenseweg (ongeveer 3,5 km).

 

Bericht delen:
error: Niet toegestaan!