Politie waarschuwt voor phishingmail uit naam van politie


De politie waarschuwt voor een phishingmail uit naam van de politie. Het gaat om een mail die wordt verstuurd vanuit noreply@politie.nl. Het lijkt daardoor alsof de mail is verstuurd vanuit de politieorganisatie. In de mail wordt vermeld dat je betrokken bent bent bij internetoplichting. De criminelen doen alsof ze van de politie zijn en willen op deze manier vertrouwen wekken. Vervolgens klik je op een link die waarschijnlijk doorgeleid wordt naar een pagina. Daar worden dan gegevens gevraagd die vertouwelijk zijn, waarna de criminelen persoonlijke informatie binnenhalen. In combinatie met andere informatie kunnen ze mogelijk veel schade aanrichten. De politie of soortgelijke instanties sturen nooit dit soort mails. Bij twijfel wordt geadviseerd contact op te nemen met de in de mail genoemde instantie om het verhaal te checken.


Bericht delen:
error: Niet toegestaan!