Opnieuw gevallen van fraude en oplichting in Goor en Markelo


Opnieuw zijn er gevallen van fraude en oplichting in Goor in Markelo. Dit gaat zowel om telefonische als online-fraude. De laatste tijd lijkt er een enorme toename te zijn met vaak dezelfde werkwijze. Zo werd een Gorenaar afgelopen week gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de Rabobank. Hij meldde dat er frauduleuze transacties plaatsvonden met zijn rekening, en het beter zou zijn als hij zijn geld overboekte naar een andere rekening. De man maakte 2787 euro over aan de oplichter en is dit kwijt. Toen later de ”echte” Rabobank belde konden zij nog een overboeking van 498 euro tegenhouden. Een bewoner van de Blauwververij in Goor kreeg vorige week het inmiddels bekende WhatsApp-bericht dat haar dochter een nieuwe telefoon en nieuw telefoonnummer had. Ze moest dringend een rekening betalen en vroeg haar moeder dit over te maken. De vrouw trapte er niet in, want haar dochter was bij haar. Een man uit de Bentinckstraat in Goor kwam er minder genadig vanaf; hij kreeg een soortgelijk bericht van zijn ”zoon”. De man maakte 3231 euro over naar ene I.A.M. Houdaif. Toen hij merkte dat het om oplichting ging was hij al te laat en was de overboeking al voltooid. Ook nep-berichten van PostNL en DHL lijken mee te doen in de trend. Een vrouw wonende aan de Tolweg in Markelo had een mobiele telefoon gekocht voor haar schoonmoeder. Via de mail ontving ze een link met een betaalverzoek van DHL voor verzendkosten van € 6,75. Toen ze op de link klikte werd ze gebeld door de Rabobank dat iemand een poging deed om 500 euro van haar rekening af te schrijven. De vrouw had geluk en raakte geen geld kwijt.


Bericht delen:
error: Niet toegestaan!